تناسب نعمتها با استعدادهاى گوناگون

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ در خطبه بیست و سوم نهجالبلاغه آمده است، پس از ستايش پروردگار بدانيد كه تقديرهاى الهى چون قطرات باران از آسمان به سوى انسانها فرود مىآيد و بهره هر كسى كم يا زياد به او مىرسد.
بیشتر بخوانید
پس اگر يكى از شما براى برادر خود، برترى در مال و همسر و نيروى بدنى مشاهده كند، مبادا فريب خورد و حسادت كند، زيرا مسلمان (تا زمانى كه دست به عمل پستى نزده كه از آشكار شدنش شرمنده باشد و مورد سرزنش مردم پست قرار گيرد) به مسابقه دهندهاى است كه دوست دارد در همان آغاز مسابقه پيروز شود تا سودى به دست آورد و ضررى متوجّه او نشود. همچنين مسلمانى كه از خيانت پاك است انتظار دارد يكى از دو خوبى نصيب او شود يا دعوت حق را لبيك گفته عمر او پايان پذيرد «كه آنچه در نزد خداست براى او بهتر است» و يا خداوند روزى فراوان به او دهد و صاحب همسر و فرزند و ثروت شود و هم چنان دين و شخصيّت خود را نگاه دارد.
ضرورت تعاون با خويشاوندان:
اى مردم، انسان هر مقدار كه ثروتمند باشد، باز از خويشاوندان خود بىنياز نيست كه از او با زبان و دست دفاع كنند. خويشاوندان انسان، بزرگترين گروهى هستند كه از او حمايت مىكنند و اضطراب و ناراحتى او را مىزدايند، و در هنگام مصيبتها نسبت به او پر عاطفهترين مردم هستند. نام نيكى كه خدا از شخصى در ميان مردم رواج دهد بهتر از ميراثى است كه ديگرى بردارد.
آگاه باشيد، مبادا از بستگان تهيدست خود رو برگردانيد، و از آنان چيزى را دريغ داريد كه نگاه داشتن مال دنيا زيادى نياورد و از بين رفتنش كمبودى ايجاد نكند.
آن كس كه دست دهنده خود را از بستگانش باز دارد، تنها يك دست را از آنها گرفته امّا دستهاى فراوانى را از خويش دور كرده است و كسى كه پر و بال محبّت را بگستراند، دوستى خويشاوندانش تداوم خواهد داشت.
انتهای خبر/